Kurumsallaşma / Yeniden Yapılanma
Kurumsallaşmanın temel amacı, bir kurumun faaliyetlerini sürdürmesinde, çalışanların kişisel yöntemlerine bağlı olmadan, kurumun zaman içinde kendi yöntemlerini üretip geliştirmesi ve çalışanların ayrılması durumunda da işlerin aksamadan yürümesi için ilgili yapı, organizasyon ve süreçlerin oluşturulmasıdır.
Stratejik Yönetim ve Stratejik Planlama
Uzun vadeli geleceği senaryolamak, riskleri ve fırsatları farkedebilmek ve yönetebilmek için stratejik yönetim modelinin geliştirilmesi.
Neyi nasıl yapacağız, neredeyiz, nereye varmak istiyoruz, oraya nasıl ulaşacağız, ulaştığımızı nasıl anlayacağız ve sürekliliği nasıl sağlayacağız sorularına cevap bulabilmek için stratejik planlama yapılır. Bu bağlamda vizyon, misyon, SWOT Analizi, değerler, stratejik amaçlar, hedefler, iş planları, kaynaklar, raporlar, performans ölçümü gibi çalışmalar yapılmaktadır.
Aile Anayasası’nın Yazılması
Bu çalışmada genel hükümlerden idari yapılanmaya kadar ilgili tüm unsurlar aile bireylerinin farklı görüşlerini de gözeterek ortak akıl kapsamında uzlaşı ile yazılmaktadır.
OPERASYONEL MÜKEMMELLİK
Rekabet gücü kazanmak ve yenilenmek için ÇEVİK olmak gerekir.
Süreç Yönetimi ve İyileştirilmesi
Pazarlama ve satıştan üretim ve lojistik süreçlerinize kadar tüm operasyonel süreçleriniz ile insan kaynaklarından finans ve muhasebeye kadar olan destek süreçlerinizi iyileştiriyoruz.
WCM (World Class Manufacturing) (Dünya Standartlarında Üretim)
Günümüzde, üretim ve yönetimde “yeterince iyi” , “kabul edilebilir” ve “optimum” gibi durağan kavramlar yerine Dünya Standartlarında Üretim (WCM);
“sıfır hata”, “sıfır arıza”, “sıfır kaza”, “sürekli iyileştirme” ve “mükemmellik” arayışlarını temel alan, pazar koşullarına uyumlu tasarım, çalışanların katılımı, Poke Yoke, Toplam Verimli Bakım (TPM), Tam Zamanında Üretim (JIT), Six Sigma gibi uygulamaları içermektedir.
WCM, verimliliğin artırılması, arızaların azaltılması ve kalitenin geliştirilmesini amaçlayan kapsamlı bir sistemdir. Üretim sistemlerinin standartların altında kalan güvenilirlikleri ve çalışma performansı nedeniyle zaman ve kaynak kaybına uğrayan tüm çalışanların katılımıyla oluşturulmuştur.
5S (Work Place Organization)
‘S’ ile başlayan 5 Japonca kelimenin bir ifadesi olan 5S, çalışma alanının temiz, düzenli ve amaca uygun biçime sokulması için uygulanan bir Toplam Kalite Tekniği olup; çalışanların işyerindeki gereksizleri ayıklamalarını, gereklileri kolay ulaşabilecekleri şekilde düzenlemelerini, makinayı, çevresini, kullanılan aletleri temiz tutmalarını, standartlara uymalarını ve sahiplenmelerini sağlayan sistem.